Ποιοι είμαστε;

Οι ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ δημιουργηθήκαμε το 2001 από παιδιά ηλικίας 4-18 ετών και είμαστε εγκεκριμένο σωματείο με αρ. μητρώου, ΛΕΥ/Σ/115.
 
Οργανωθήκαμε μαζί με τους γονείς μας και εθελοντικά δουλεύουμε, με σκοπό να μαζέψουμε χρήματα και με την ενεργών συμμετοχή μας για να βοηθήσουμε παιδιά αλλά και οικογένειες που το χρειάζονται. Η ομάδα μας ξεκίνησε αρχικά με 20 παιδιά από 5 διαφορετικά σχολεία της Λευκωσίας και έφτασε να αριθμεί γύρω στα 3500 παιδιά από δημοτικά και ανώτερα σχολεία ολων των επαρχιων της Κυπρου.

Τι κάναμε μέχρι σήμερα;

Από τον Σεπτέμβρη 2001 που δημιουργηθήκαμε μέχρι και σήμερα δημιουργήσαμε το πάρκο των ΜΙΚΡΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, την Χορωδία «Τραγουδώ για Ένα Σκοπό», η οποία τραγούδησε και τραγουδάει με αξιόλογους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγγράμου, στο βιογραφικό της αριθμεί τρεις δισκογραφικές συνεργασίες και ετοιμάζεται για την τέταρτη με συντελεστές τους μουσικούς μας Κλεοπάτρα Χαραλάμπους και Άγγελο Δούκα και άλλους καλλιτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό και από το 2021 έχει ενωθεί με τον Δήμο Στροβόλου και μετονομάστηκε σε Χορωδία ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Δήμου Στροβόλου «Τραγουδώ για ένα Σκοπό».
Δημιουργήσαμε το πρώτο πάρκο με Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές στην Κύπρο, την 12η Μονάδα Μέντωρ, η οποία ενημερώνει τους μαθητές σχολείων για τις εξαρτισιογώνες ουσίες, ανακαινίσαμε την είσοδο του Μακάρειου Νοσοκομείου και έχουμε αναλάβει την ανακαίνιση της παιδοχειρουργικής πτέρυγας του με την εκστρατεία «Ομορφαίνοντας τον Θάλαμο Αγάπης» που ανέλαβε η ομάδα Νέων του σωματείου μας.
Έχουμε δημιουργήσει το Καλοκαιρινό Εργαστηράκι Μικρών Εθελοντών «Μουσική και Τέχνες», με την βοήθεια της μουσικού μας Κλεοπάτρας Χαραλάμπους. Στο προσεχές μέλλον στόχο έχουμε να προσφέρουμε τις «Κούνιες Αγάπης» για τα περισσότερα πάρκα όπου είναι κατάλληλες για παιδιά με κινησιακά προβλήματα.
 
Έχουμε ομάδες Μικρών Εθελοντών σε διάφορα σχολεία της Κύπρου εγκεκριμμένες από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όπου μιλάμε για τις αξίες του Εθελοντισμού και έχουμε δημιουργήσει ένα όμορφο πρόγραμμα για τα παιδιά με δημιουργικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες όπου όλα τα έσοδα δίνοντε για την ενίσχυση του σωματείου.
Οργανώνουμε εκδηλώσεις, συναυλίες, εργαστήρια-διαλέξεις με θέματα κοινού ενδιαφέροντoς, συγκεντρώσεις εκδρομές με θέμα το περιβάλλον, τον άνθρωπο, το παιδί, την μουσική, τις τέχνες, κ.λ.π
 
Διάφοροι οργανισμοί, όπως την Τράπεζα Κύπρου, η Εθνική Τράπεζα, το Υπουργείο Εργασίας, ΟΠΑΠ Κύπρου, Cyta, Ernst & Young, το Rotary Club, ΑΤΗΚ, ΑΗΚ EXXON MOBIL, Amadeus Aegean Airlines, το ξενοδοχείο Χίλτον, Music Moments Studio, Floralink, Nicolas Ntimas Music Productions, Pandora Bakeries, Pizza Hut, The Art Hub, Healthy Yogis, George Taekwondo Club και άλλοι οργανισμοί καθώς και άτομα αγκάλιασαν το έργο μας. Μας στήριξαν τόσο οικονομικά όσο και με την παρουσία τους σε διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις του σωματείου.
Εθελοντισμός είναι κοινωνική δράση και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε ανεξαρτήτως ηλικίας.
Στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Μ.Ε οι μικροί προσφέρουν το ζήλο και τον ενθουσιασμό τους ενώ οι μεγαλύτεροι τους καθοδηγούν με τις εμπειρίες και γνώσεις τους.
 
Ο σκοπός είναι κοινός: ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
 
Η συμβολή των εθελοντών είναι τεράστια, μεγάλο μέρος της εργασίας τους συχνά δεν αναγνωρίζεται ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν μισθοί να πληρωθούν γιατί είναι αυθόρμητη, ανεπίσημη και προσφορά χωρίς δομές και συγκεκριμένους κανόνες.
Προσπάθεια μας είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση και διευκόλυνση της εθελοντικής εργασίας και μεγαλύτερη προώθηση της προσφοράς της.
 
ΕΜΕΙΣ σαν Μικροί Εθελοντές θέλουμε να καθιερώσουμε το θεσμό του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας στη Κύπρο για μικρούς αλλά και μεγάλους
 
Όραμα: Η δημιουργία της μεγαλύτερης εθελοντικής ομάδας παιδιών χωρίς σύνορα.
 
Αποστολή: Η αφύπνιση συναισθημάτων προσφοράς των παιδιών και γενικότερα του ανθρώπου, η ευαισθητοποίηση του για τα σύγχρονα προβλήματα και η ευημερία της κοινωνίας μας.
 
Ομαδική Εργασία: Η Ομαδική Εργασία και το Ομαδικό Πνεύμα είναι σημαντικοί παράγοντες που συνεισφέρουν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων μας. Η συνεισφορά του κάθε εθελοντή είναι σαν ένα puzzle όπου το κάθε κομμάτι συμβάλλει στον ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

ΣΤΟΧΟΙ

• Να καλλιεργήσει και να εφαρμόσει στην πράξη την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς
• Να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ παιδιών και γονέων
• Να προσφέρει ανθρωπιστική και οικονομική στήριξη με την συμμετοχή του παιδιού σε εποικοδομητικές δραστηριότητες
• Να απομακρυνθούν τα παιδιά από τους κινδύνους που παραμονεύουν την νεολαία
• Να αναπτύξει το ομαδικό πνεύμα και την φιλιά
• Να αναπτύξει προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες
• Να καλλιεργηθεί περιβαλλοντική συνείδηση
• Να ενδυναμώνει το ποιοτικό και συναισθηματικό επίπεδο κάθε ανθρώπου

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ -ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ –ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Η σχέση του συνδέσμου με τους εθελοντές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν σχέση αίματος Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Μ.Ε ιδρύθηκε κυριολεκτικά από μια ομάδα εθελοντών το 2001.Απο τότε παρουσία και η άμεση εμπλοκή των εθελοντών σε όλους τους τομείς προσφοράς του συνδέσμου είναι σημαντική.

Από το 2019 δημιουργήθηκε η Ομάδα Νέων ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ η οποία ανέλαβε την εκστρατεία «Ομορφαίνοντας τον Θάλαμο Αγάπης», που στόχο είχε την ανακαίνιση της Παιδοχειρουργικής Πτέρυγας του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας και το «Easter Hunt for Oroma Foundation», όπου μέσα από την εκδήλωση μαζεύτηκαν χρήματα για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους κατοίκους του Gongo της Ανατολικής Τανζανίας μέσω του ιδρύματος Oroma Foundation.

Η Ομάδα Νέων Μ.Ε. αποτελείται από ενεργού και δραστήριου εθελοντές και μέσω αυτής διοργανώνουν δραστηριότητες και εκστρατείες για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του σωματείου. Στην ομάδα μπορούν να εμπλακούν άτομα 18 ετών και άνω, τα οποία μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΥΣΧΥΣΗ
Η οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος είναι η κινητήρια δύναμη για τη ενίσχυση και διεύρυνση των προγραμμάτων του.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Μ.Ε είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα (NGO), το οποίο προσφέρει σε αυτούς πού χρειάζονται και όχι μόνο, γίνετε αμέσως κατανοητή η τεραστία σημασία της διοργάνωσης διαφόρων εκδηλώσεων και γενικά της όλης προσπάθειας που καταβάλετε για οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.